Πώς να διαμορφώσετε το σχήμα των θάμνων

Δεν σας αρέσει το σχήμα των θάμνων σας; Δείτε πώς μπορείτε να διαμορφώσετε το σχήμα των θάμνων και δώστε μια άλλη αισθητική στον κήπο σας.

Έχετε φυτέψει τα φυτά σας στον κήπο σας, βάλατε και ωραίους καλλωπιστικούς θάμνους αλλά δεν σας αρέσει το σχήμα τους; Έχετε φτιάξει όμορφους φυτικούς φράχτες αλλά δεν μπορείτε να ελέγξετε την ανεξέλεγκτη βλάστησή τους; Δείτε πώς μπορείτε να διαμορφώσετε το σχήμα των θάμνων σας και δώστε μια άλλη αισθητική στον κήπο σας.

Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για να διαμορφώσετε το σχήμα των θάμνων;

Η κατάλληλη εποχή κλαδέματος εξαρτάται από το είδος του φυτού που θέλουμε να κλαδέψουμε και από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το φυτό.
Κάποιοι γενικοί κανόνες που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι:

  • Να έχει ολοκληρωθεί η ανθοφορία και να έχουν πέσει τα άνθη.
  • Να μην κλαδεύουμε μετά από βροχή ή πότισμα.

Ποια είναι τα κατάλληλα εργαλεία;

Αν έχετε μεγάλους φυτικούς φράχτες,

θα γλιτώσετε πολύ κόπο και χρόνο με ένα μπορντουροψάλιδο

Όπως για κάθε καλλιεργητική εργασία, έτσι και για το κούρεμα των θάμνων θα πρέπει να διαθέτετε τα κατάλληλα εργαλεία. Για μικρές μπορντούρες θα χρειαστείτε απαραίτητα ένα κλαδευτήρι και ένα ψαλίδι κουρέματος, ενώ, αν έχετε μεγάλους φυτικούς φράχτες, θα γλιτώσετε πολύ κόπο και χρόνο με ένα μπορντουροψάλιδο, βενζίνης ή ηλεκτρικό.

Στα Αγροεφόδια ΓΑΙΟΡΑΜΑ και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, στην κατηγορία ”είδη κήπου’‘, μπορείτε να βρείτε αξιόπιστα εργαλεία για κάθε κηπουρική εργασία, σε πολύ καλές τιμές.

Τέλος, μην ξεχνάτε να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε τα εργαλεία σας για να μην μεταδίδετε ασθένειες από φυτό σε φυτό.

Αγροεφόδια ΓΑΙΟΡΑΜΑ. Κοντά στον αγρότη και τον ερασιτέχνη!